Hva jeg gjør

Jeg deler gjerne av min kunnskap innen mat og vin. Jeg har utstrakt erfaring med kursing og vinsmakinger, enten det er kvalifiserende utdanninger som Norsk sommelierutdannelse eller tilpassede kurs til din bedrift. Jeg tar også gjerne oppdrag med å representere ditt vinfirma på messer eller tilstelninger.

Stands og messer

Gjennom nesten ti år bak baren på en av Norges mest kjente vinbarer med ansvar for et stort og dynamisk vinkart har jeg lært meg å kjapt ta til meg kunnskap om nye viner og å kommunisere denne kunnskapen på en effektiv måte. Slik kan jeg representere vinene til din bedrift på en måte som er både effektiv og betryggende.

Siden jeg har jobbet lenge i næringen er min erfaring også at mange har lyst å si hei – og på den måten har jeg en fordel på for eksempel Vinmonopolets egne messer hvor det kan være vanskelig å få oppmerksomhet i et hav av importører og viner.

Jeg bor i Bergen og priser slike stands eller smakinger slik at du ender opp med omtrent den samme kostnaden som du ville ha hatt om du hadde reist selv. Si gjerne ifra om du trenger et talerør på stands eller messer i Bergen.

Kursoppdrag i regi av profesjonelle aktører

Jeg har gjort en rekke kurs og smakinger for profesjonelle aktører. Norsk sommelierutdannelse (NSU) og Tysk vininformasjon er faste oppdragsgivere. For NSU har jeg i flere år holdt fulle 8 timers dager med undervisning som en del av deres vinkelnerutdanning. For Tysk vininformasjon har jeg holdt både enkle smakinger og strukturerte foredrag. Jeg har bred kunnskap om vin innen en rekke felt. Ta kontakt om du trenger en erfaren kursholder.

Om meg

Jeg har jobbet med mat og vin i en eller annen kapasitet i hele mitt voksne liv. Min erfaring med kaféarbeid startet rundt årtusenskiftet – og jeg har jobbet i alt fra kafé til nattklubb. Jeg har jobbet mye i servering og har også jobbet en god del på kjøkken hvor jeg har vært sentral i å planlegge og utføre alt fra a la carte – menyer til fine dining.

Jeg har hatt personalansvar siden 2007 og har planlagt og ledet middager med hundrevis av gjester og arrangementer med flere tusen besøkende. Jeg har vært med å bygge opp serveringssteder fra scratch og har planlagt og bygget infrastruktur for store utendørsarrangementer.

Jeg har erfarings som daglig leder fra flere serveringssteder, blant annet Don Pippo – som var blant Norges første kontinentale vinbarer, og flere andre steder. Jeg har de siste årene jobbet i konsernledelsen til den bergenske utelivsgruppen Engengruppen.

Jeg ble utdannet vinkelner ved Norsk Sommelierutdannelse i 2015 og har siden 2018 undervist for den samme skolen. Jeg har også holdt hundrevis av vinsmakinger og kurs for private grupper.